Pop Jazz: laat je oren nog maar even wennen

Zijn je oren nog relatief onervaren wat betreft die bijzondere ‘bluenotes’, ‘gekke’ jazz akkoorden en die heftige jazz piano solo’s? Maar maakt die jazzy muziek tegelijkertijd toch wel iets in je los? Dan is de mix van jazz en herkenbare popsongs wellicht iets voor jou. Daarom Pop Jazz.

Pop Jazz: popsongs beïnvloed door jazz muziek

Binnen dit repertoire kun je denken aan songs van bijvoorbeeld Norah Jones, Jamie Cullum, Michael Bublé of zelfs Amy Winehouse. Stuk voor stuk artiesten met heerlijke popsongs die sterk beïnvloed worden door jazz muziek: luister maar eens naar de akkoorden, harmonieën en de timing. De jazzinvloed zorgt uiteindelijk voor het echte ‘wow’ effect in deze toegankelijke, doch interessante muziekstijl.

Fresh Jazz Agency Artiesten en Pop Jazz

De Fresh Jazz Agency artiesten kunnen als geen ander zorgen voor dit ‘wow’ effect, waardoor een doorsnee pop repertoire opeens naar unieke hoogte wordt gebracht. Bekende hitparade liedjes die worden uitgevoerd met een jazzier akkoordenschema en een gitarist die geïmproviseerde (hoofdkenmerk in de jazz!) solo’s speelt, maken de muziek op je feest toegankelijk en toch uniek! Popsongs in een jazzy jasje is succes gegarandeerd!

Nieuwsgierig geworden of een Pop Jazz band iets voor jou is? Klik dan op onderstaande audio samples:

Onze Pop Jazz Artiesten

Check onze jazz artiesten die spelen in de Pop Jazz stijl en in welke bezettingen zij beschikbaar zijn: Filippo Castellazzi