Met Oriental Jazz waan je je in het exotische Oosten

Fresh Jazz Agency is specialist in live Jazz maar vooral ook in Wereldmuziek. We bieden onze cliënten graag een uitgebreid palet aan jazz en aanverwante stijlen om uit te kiezen. Een van de uniekste en meest exotische stijl is toch wel Oriental Jazz.

Oriental Jazz: Arabisch, Grieks en Braziliaans

Oriental Jazz is een prachtige mix van moderne jazz met invloeden uit de Arabische, Turkse, Griekse en zelfs Braziliaanse muziek. Oorstrelende melodielijnen, ritmes en harmonieën die uit die specifieke regionen afkomstig zijn. Historische composities uit Turkije en Griekenland worden gemixt en gecombineerd met moderne composities uit het huidige Midden-Oosten en de Mediterranee. Het repertoire bevat bijvoorbeeld stukken van o.a. grootheden als Rabih Abou Khalil en Anouar Brahem.

Oriental Jazz ook voor achtergrondmuziek

Een jazzstijl waar je zonder meer van onder de indruk raakt. Zeer geschikt voor een mooi huiskamerconcert maar kan door onze jazz artiesten vooral ook aangepast worden tot stijlvolle en warmbloedige achtergrondmuziek voor een feest of receptie. Mooie instrumenten als de akoestische gitaar, de typische oud, contrabas en percussie zullen de gelegenheid absoluut onvergetelijk maken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze exotische jazz stijl? Bekijk dan de video van onze jazz artiest:

Onze Oriental Jazz Artiest

Check onze jazz artiest die de Oriental Jazz stijl bespeelt. Hij is in verschillende formaties beschikbaar: Juliano Abramovay