Met Mainstream Jazz zit je altijd goed

Hoe Mainstream Jazz ontstond

Mainstream Jazz is het jazzgenre dat volgens jazz historici in de jaren ’50 van de vorige eeuw ontstond. Een stroming van jazz musici die zowel bop als Dixieland jazz probeerde te vermijden.

Mainstream Jazz direct herkenbaar

Tot op de dag van vandaag is de ‘mainstream’ jazz de meeste bekende en populaire jazzstijl onder het grote publiek. De typische swing en timing van een mainstream of easy listening jazz band is direct herkenbaar. In vele gevallen is het de jazzstijl die niet-jazzkenners meteen zullen herkennen als jazzmuziek. Denk maar eens aan bekende jazzstandards als I got a kick out of you, Night and Day of Devil May Care, bijvoorbeeld gespeeld en gezongen door Jamie Cullum, Diana Krall en Michael Bublé.

Mainstream Jazz geschikt voor elk event

Het is een geweldige jazz stijl dat elk feest, bruiloft of receptie zonder twijfel elegantie en stijl geeft. Met een easy listening jazz band is een sfeervolle gelegenheid gegarandeerd. Mainstream jazz is gemakkelijk toepasbaar op vele verschillende bandbezettingen: van een heerlijk rustig lounge-achtig jazz duo met zang en gitaar voor op de achtergrond tot stevige trio’s, kwartetten en kwintetten uitgebreid met contrabas, drums of piano.

Wil je graag weten of een mainstream jazz band iets voor jou is? Check dan deze video’s:

Onze Mainstream Jazz Artiesten

Check onze jazz artiesten die o.a. Mainstream Jazz spelen. Ze zijn beschikbaar in verschillende bezettingen: Anka Koziel, Jens Larsen, Jonas Linnemann, en Marijn van der Linden.