Jazz Tilburg: een jazzscene met veel potentie

Bij de stad Tilburg denken de meeste mensen misschien niet meteen aan Jazz of Wereldmuziek. Wil het grote publiek een mooi jazzconcert bezoeken of een avondje doorbrengen in een gezellig jazzcafé, dan denken de meesten toch voornamelijk aan grote steden als RotterdamDen HaagAmsterdam of zelfs Utrecht.

Tilburg Jazz: Conservatorium is perfecte voedingsbodem voor jazz

Maar onderschat de jazz in Tilburg zeker niet! De stad heeft een geweldige voedingsbodem om uit te groeien tot een jazzscene met mooie kansen voor de jazz muziek. Allereerst speelt de Fontys Hogeschool waaronder het Conservatorium van Tilburg valt, een belangrijke rol hierin. Dit prestigieuze onderwijsinstituut is al jaren leverancier van de beste jazz artiesten en musici. Een aantal van de beste Fresh Jazz Agency artiesten, waaronder jazz gitarist Marijn van der Linden en jazz drummer Jonas Linnemann hebben er hun opleiding genoten en behoren nu tot de meest gevraagde jazz musici in Nederland.

Tilburg Jazz en Festivals

Ook op het gebied van jazz festivals is er in Tilburg een interessante beweging te constateren. Een mooi initiatief is bijvoorbeeld het Jazz festival Tilburg ‘Make it’. Een kersvers, jong en nieuw festival opgezet door vier jazzmuzikanten. Een festival door en voor jazz musici. Met als grote doel jonge (internationale) talentvolle jazz muzikanten te stimuleren om met hun muziek naar buiten te treden. In 2018 vond een eerste succesvolle editie plaats met een programma verspreid over de podia van Paradox, 013 en Theaters Tilburg. Een ander jazz festival is bijvoorbeeld is het Better Get Hit Festival: een nieuw festival in Tilburg voor Urban, Soul en Jazz. Better Get Hit (In Your Soul) is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959. Het festival streeft naar een programma dat zich focust op de afwisseling tussen grote internationale namen en nieuwe ontdekkingen.

Jazz Tilburg en Fresh Jazz Agency Artiesten

Ben je opzoek naar een swingende jazz band met top jazz artiesten voor jouw bruiloft, feest of receptie in Tilburg of omgeving? Check dan eens onze Fresh Jazz Agency artiesten. Onze jazz gitarist Marijn van der Linden of jazz drummer Jonas Linnemann hebben een speciale band met Tilburg. Tilburg is de stad waar zij ooit hun muziekcarrière begonnen zijn. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bronnen:

  1. Jazztilburg.nl
  2. Makeitjazz.nl
  3. Bettergethit.com