Jazz Den Bosch

Ben je op zoek naar mooie Jazz in Den Bosch? Dan zul je in deze stad goed uit de voeten kunnen. Helaas heeft Den Bosch geen gerenommeerd conservatorium met vele jazz studenten als stuwende motor, zoals bijvoorbeeld een stad als Tilburg. Maar toch zijn er vele leuke jazz activiteiten te vinden in deze sfeervolle Brabantse stad. Lees even mee.

Jazz in Den Bosch: Jazz Podia

Voor jazz in Den Bosch kun je terecht bij verschillende venues en podia. Voor zowel professionele als amateur jazz muzikanten is er geregeld de mogelijkheid om lekkere jazz muziek te spelen en samen te jammen. Bijvoorbeeld bij Willem Twee : dat sinds 2017 gefuseerd is met W2 Poppodium, Muziekcentrum de Toonzaal 3 en Kunstencluster Willem II Fabriek. Willem Twee is hierdoor het platform voor muziek en beeldende kunst in de stad met twee locaties. Een mooie ontmoetingsplek met een prachtige expositieruimte en een eetcafé. Willem Twee biedt professionele als beginnende jazz muzikanten een podium om te spelen. In de foyer van de Willem Toonzaal worden met regelmaat jamsessies (De Bossche Jazzsessie) georganiseerd. Er is altijd een jamsessie band aanwezig; en er wordt gezorgd voor een zanginstallatie en een geluidstechnicus.

Voor een mooi jazz optreden op hoog niveau ben je op het juiste adres bij Podium Azijn Fabriek: een van de eigen producties is het inmiddels welbekende ‘Jazzy Huiskamers. Een zeer succesvol initiatief in het jazzaanbod in Den Bosch waar maandelijks de nationale en internationale jazz top voor een prachtig intiem concert zorgt: 40 jazzconcerten in 10 prachtige huiskamers met het slotconcert in Podium Azijnfabriek. Een prachtige programmering met top jazz artiesten als Jesse van Ruller, Maria Mendes, Judith Nijland, Rob van Bavel en Martin Fondse.

Ook bij de Verkadefabriek kun je je hart ophalen als ‘professionele’ jazzliefhebber. De concertserie ‘Jazz factory’ biedt een jazz programmering van topkwaliteit. Deze concerten in het weekend met jazz, wereldmuziek, soul en hiphop in alle soorten en maten vinden plaats in de Clubzaal. Je vindt er gerenommeerde jazznamen als Anton Goudsmit, Peter Beets, Stochelo Rosenberg, Alexander van Popta en Kim Hoornweg in de programmering.

Genieten van jazzmuziek tijdens het diner of tijdens een gezellige borrel doe je o.a. bij Brasserie Cé. Regelmatig organiseert men er Muziek@Cé events. Iedere 1e vrijdag van de maand kun je er ’s avonds genieten van jazzy sounds met o.a. Hans Mantel, Frans van der Hoeven en Lydia van Dam. Iedere 3e vrijdag van de maand kun je er een ‘cocktail aan jong jazz talent’ bewonderen. 

Ben je opzoek naar hoogwaardige jazz muzieklessen en workshops, dan ontkom je niet aan de Jazz Werkplaats Den Bosch. Hier worden workshops voor amateur instrumentalisten en vocalisten georganiseerd met een grote interesse voor jazz en improvisatie. Het is een broedplaats voor jonge en getalenteerde jazzmuzikanten (De Jazz Academy/ De Junior Jazz Academy). De workshops worden verzorgd door professionele docenten en gastdocenten zoals bijvoorbeeld Angelo Verploegen en Jasper van Hulten. De workshops worden gegeven op het terrein van de Mengfabriek. Een nieuw initiatief is het Podium Jazzwerkplaats waarbij maandelijks op zondagmiddag intieme concerten worden verzorgd door landelijke bekende jazz artiesten. Deze concerten worden ondersteund en gaan gepaard met interviews door Luc Vermeulen, eigen optredens en filmmateriaal. Een mooie kans om het verhaal achter de jazz muzikant te horen.

Jazz in Den Bosch: Jazz Festivals

Het jazz paradepaardje in Den Bosch is natuurlijk het jaarlijkse jazz festival Jazz in Duketown dat dit jaar alweer zijn 46e editie kende. Het is grootste gratis openluchtfestival van Nederland met meer dan 150.000 bezoekers per jaar. De podia met nationale en internationale jazzbands zijn te vinden in de binnenstad van Den Bosch. Het festival richt zich op jazz en alle aanverwante stijlen en wil hiermee laten zien dat jazz voor alle leeftijden is. Naast de programmering van gevestigde jazz artiesten, is het festival ook een springplank voor nog onbekende jonge jazztalenten.

Jazz in Den Bosch en Fresh Jazz Agency artiesten

Ben je opzoek naar een top een jazz band die op jouw bruiloft, receptie of feest in Den Bosch de perfecte muzikale omlijsting kan verzorgen? Zoek dan niet verder! Onze Fresh Jazz Agency artiesten zitten boordevol ervaring en spelen graag in het zuiden van ons land. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. We staan graag voor je klaar om je te helpen aan de juiste jazz band!

Bronnen:

  1. https://www.willem-twee.nl/event/de-bossche-jazzsessie-21/
  2. https://podiumazijnfabriek.nl/jazzy-huiskamers/
  3. https://www.jazzwerkplaats.nl/
  4. https://www.verkadefabriek.nl/search
  5. https://www.jazzinduketown.nl/