Jazz Delft: een gezellig stad waar de jazz muziek leeft

Delft is een van de gezelligste steden in de Randstad. En het staat ook nog eens bol van de leuke activiteiten rondom jazz muziek. De Jazz in Delft lijkt echt te leven. Zowel voor de professionele jazz muzikant als voor de vele enthousiaste amateurmuzikanten en ‘gewone’ jazzliefhebbers van.

Jazz in Delft

Er worden mooie projecten georganiseerd zoals het Delft Junior Bigband, Free Academy Bigband en de Delft YouthJazz Combo door het VAK (Centrum voor de kunsten in Delft). Maar ook de Delftse studenten zitten niet stil als het gaat om jazz. In 2006 werd de Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover opgericht: een volwaardige vereniging van 300 leden die jazz en alle aanverwante stijlen zoals blues, funk, latin en soul spelen. Groover organiseert vele activiteiten van feesten, workshops, jamsessies tot optredens.

Elke dinsdagavond kunnen amateur jazzmusici van verschillende niveaus terecht voor een jazzsessie in Cafe Verderop in het pand van het VAK.

Ga je een stapje verder en wil je genieten van jazz in Delft op hoog niveau, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Jazzcafe Bebop, dat gevestigd is in een rijksmonument gebouwd in 1876 in de Kromstraat. Jazzcafe Bebop is een gezellig oud café met een binnentuin waar je kunt genieten van een biertje en goede livemuziek.

Jazz in Delft: jaarlijks festival

Wil je wat betreft de jazz in Delft de echte professionals aan het werk zien? Dan is het jaarlijkse Jazzfestival Delft georganiseerd door Stichting Delfts Jazz natuurlijk de uitgesproken plek om jazzbands te spotten en te beluisteren. Dit festival biedt altijd een leuk en gezellig jazzprogramma verspreid over 4 dagen met gratis optredens op verschillende locaties. Jazzfestival Delft heeft als doel een brede en kleurrijke programmering van Jazz in al zijn verschijningsvormen. Er is plaats voor mainstream Jazz, maar ook voor ‘nieuwe’ geluiden, invloeden uit andere muziek­stijlen, culturen en kunstvormen. Binnen dit festival gaan uitersten, hand in hand. Bijzonder is dat het festival dit jaar (2019) 35 jaar bestaat. Een jubileum editie.

Jazz in Delft en Fresh Jazz Agency Artiesten

De Fresh Jazz Agency artiesten spelen door geheel Nederland. Dus ook zij zijn geregeld betrokken bij de jazz in Delft. Wil je graag een top jazz band boeken voor op jouw bruiloftfeest of receptie in Delft of omgeving? Dan zijn onze jazz artiesten je graag van dienst. Neem gerust eens contact op, om de mogelijkheden te bespreken.

Bronnen:

  1. Grooverjazz.nl
  2. Vak-delft.nl
  3. Delftjuniorbigband.nl
  4. Delftse Amateur Jazz Jamsessie www.dajaja.nl
  5. Jazzcafebebop.nl
  6. Jazzfestivaldelft.nl