Een jazz band met jazz piano mag zeker niet ontbreken

Jazz piano is populair

De piano is een populair instrument. Zowel bij de luisteraar als bij degene die een instrument wil leren bespelen. Op de vele muziekscholen staat de piano in de absolute top 3 van de meest populairste instrumenten. En welk treinstation in Nederland heeft vandaag de dag nog geen piano in de vertrekhal staan? Geen wonder dus dat ook de jazz pianist een graag geziene gast is bij vele jazz optredens. Een jazz pianist is veelzijdig in de stijlen, kan ingezet worden als solo artiest (ideaal voor rustige stijlvolle achtergrondmuziek) maar is ook de stabiele begeleidende factor in menig jazz duo, trio, kwartet en kwintet.

De grootmeester in Jazz piano

Een grootmeester in jazz piano en nog steeds het grote voorbeeld voor de huidige generatie jazz pianisten is Thelonius Monk:

De Fresh Jazz Agency Jazz pianisten

Ook bij de moderne jazzartiesten speelt de piano nog steeds een belangrijke rol. Denk maar eens aan Jamie Cullum of Diana Krall: twee geweldige jazz vocalisten die zich zelf begeleiden op piano en daarnaast ook nog eens behoorlijk kunnen soleren op het instrument. Ook bij Fresh Jazz Agency ontbreken de jazz pianisten niet. Ze zijn beschikbaar in diverse bezettingen en stijlen. Een aantal leuke jazz bands met pianist zijn:

  • Duo – Piano + Contrabas