Jazz Amersfoort

Ben je in Amersfoort en een echte jazzliefhebber? Dan zal je in deze stad zeker niks te kort komen. De Jazz in Amersfoort speelt een belangrijke rol op een aantal leuke locaties in deze mooie stad. Er zijn mooie gezellige speelplekken waar regelmatig jazz geprogrammeerd wordt en waar jong talent en gevestigde musici geregeld samenkomen om te jammen.

Jazz in Amersfoort: podia

Ondanks dat de jazz in Amersfoort een relatief kleine scene lijkt te zijn, is deze meer dan springlevend. Een goed voorbeeld van een interessante speelplek is locatie Miles, hét livemuziekcafé in Amersfoort. Elke maandagavond is bij Miles ‘Open Jam Night’waarbij in intieme setting iedereen mag komen jammen. Miles levert zelfs equipment als piano, gitaren, bas en versterkers. Maandelijks wordt er op de donderdag een jazzsessie georganiseerd onder leiding van jazz pianist Jasper Lekkerkerk die bevriende musici uitnodigt om te komen improviseren: inclusief een open sessiegedeelte waar iedereen welkom is om mee te komen spelen.

Een ander leuke venue is Lazy Louis, Jazzcafé en Eethuys. Deze locatie is sinds 1991 gevestigd in twee monumentale panden in het centrum van Amersfoort. Lazy Louis blijkt vernoemd te zijn naar de legendarische jazz legende Louis Armstrong, waarbij ‘lazy’ staat voor de relaxte, jazzy sfeer. Op zich zelf al een mooi eerbetoon. Jazz en blues spelen er een belangrijke rol, zowel in de muziek als in het interieur. Je kunt er o.a. een oude piano en saxofoons vinden en zelfs een schilderij van Herman Brood met de naam ‘Lazy Louis Stillevend’. De jazz en bluesmuziek maken er dat je er in een prettige sfeer kunt genieten van een goede kop koffie, een goed glas wijn of een lekker biertje.

Ben je halverwege de week toe aan even wat ontspanning en goede livemuziek? Dan biedt de Observant (aan de rand van de historische binnenstad) je op woensdagavond de gelegenheid om naar live optredens te komen kijken en luisteren. Het is de plek waar Amersfoort midden in de week lost gaat op Jazz, Funk, Avant Garde en nog veel meer.

Jazz in Amersfoort: Jazz Festivals

En ook de jazz in Amersfoort heeft een eigen jaarlijkse jazz festival. Het Rabobank Amersfoort Jazz is een vierdaags festival, dat georganiseerd worden op verschillende podia in de historische binnenstad van Amersfoort. Een vierdaags evenement dat een podium biedt voor World Jazz  acts uit binnen- en buitenland: 350 artiesten uit 20 landen, 80 concerten in 18 locaties voor ca. 80.000 bezoekers. De meeste concerten zijn gratis toegankelijk.

Het programma bestaat uit een divers en breed aanbod van vele stijlen van jazz, world en fusion: variërend van traditioneel, stilistisch, virtuoos en hoogstaand, tot progressief, verrassend, dynamisch, avontuurlijk en grensverleggend.

Vaste festival items in het programma zijn het National Artist in Residence, International Artist in Residence, Focus on World jazz (uit een specifiek land), Accents in World Jazz (uit een specifiek land), Amersfoort Jazz Heritage (concerten op bijzondere locaties van de stad), Sena Performers International Jazz Laureate Festival, The Next Generation en Living Legends. Tegelijkertijd vindt de World Jazz Conference plaats (i.s.m. JazzNL) in Amersfoort.

Jazz in Amersfoort en Fresh Jazz Agency Artiesten

Onze eigen jazz artiesten bij Fresh Jazz Agency spelen door het gehele land. En ook in de stad Amersfoort verzorgen zij met regelmaat live jazz optredens tijdens allerlei events. Ben je op zoek naar een betrouwbare en professionele jazz band voor de muzikale omlijsting van jouw bruiloft, feest of wellicht receptie? Dan kunnen de Fresh Jazz Agency artiesten zeker iets voor jou betekenen. Neem gerust eens vrijblijvend contact op. We adviseren en helpen je graag.

Bronnen:

  1. Milesamersfoort.nl
  2. Lazylouis.nl
  3. Observant.nl
  4. Amersfoortjazz.nl