Flamenco Jazz: omdat we meer willen dan ‘gewone’ jazz!

Bij Fresh Jazz Agency willen we graag uitblinken in jazzmuziek. Niet alleen in ‘gewone’ jazz; nee onze passie voor de muziek gaat veel verder. Ons spectrum omvat namelijk ook Wereldmuziek. We kunnen daarom naast de meest bekende en gangbare stijlen als mainstream, swing of easy listening ook uniekere jazzstijlen aanbieden. Een goed voorbeeld is het verrassende Flamenco Jazz!

Aanstekelijke mix van Flamenco & Jazz

Flamenco Jazz is een aanstekelijke mix van Flamenco en Jazz. Wereldmuziek waarin zowel virtuositeit, scherpe ritmiek en melodische zeggingschap de boventoon voeren. Deze stijl is in de jaren ’60 en ’70 uit de vorige eeuw ontstaan toen grootheden waaronder Paco de Lucia begonnen te experimenteren met de bestaande traditionele muziek. De stijl die toen ontstond werd Nuevo Flamenco genoemd. Flamenco en westerse akkoordharmonieën kwamen samen; indrukwekkende Flamenco technieken, ritmes en geïmproviseerde solo’s over jazzakkoorden werden gecombineerd. Met als resultaat een spectaculaire nieuwe jazzstijl!

Onze Flamenco Jazz artiest

Een van onze jazzgitaristen is een echte meester in deze unieke stijl. Nieuwsgierig geworden? Klik dan op onderstaande video of check de pagina van de jazz artiest.