Waarom de Argentijnse Tango voor passie en dynamiek zorgt

Hoe de Argentijnse Tango ontstond

De Argentijnse Tango is een muziekstijl uit Zuid-Amerika en is ook vooral bekend om het gelijknamige dansgenre. De tango ontstond eind 19e eeuw in de buitenwijken van Buenos Aires en Montevideo. Instrumenten zoals de dwarsfluit, viool en gitaar namen een prominente rol in tijdens deze eerste periode. Belangrijke invloeden waren de Spaanse Flamenco, de Italiaanse Belcanto, Afrikaanse ritmes en later ook de bandoneon. Hartstocht en heimwee waren en zijn nog steeds de emoties die kenmerkend zijn voor de uiterst intense maar mooie muziekstijl.

De Argentijnse Tango en Carel Kraayenhof

Vandaag de dag denken we bij het horen van de tango, natuurlijk ook vooral terug aan het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. Het moment waarop Carel Kraayenhof de tango inzette op zijn bandoneon, staat natuurlijk in het geheugen gegrift van elke Nederlander.

De Tango als achtergrondmuziek

De Argentijnse tango is prachtig als luistermuziek. En zeer geschikt voor bijvoorbeeld mooie kamerconcerten. Maar tegelijkertijd kan onze Fresh Jazz Agency artiest het repertoire en de intentie zo aanpassen, dat het perfect toepasbaar is voor een gelegenheid dat meer vraagt om achtergrondmuziek. Het resultaat zal een dynamische, warmbloedige en karaktervolle sfeer zijn op je feest of receptie. Er zijn verschillende bezettingen mogelijk met o.a. zang, gitaar, viool en zelfs bandoneon.

Voor een mooie impressie van deze prachtige tango, kun je de video’s bekijken.

Onze Argentijnse Tango Artiest

Check onze jazz artiest die de Argentijnse Tango als geen ander beheerst. Ze is beschikbaar in vele mooie bezettingen: Mirre Valkenburg