Eindelijk! Het Mag Weer, Live Jazz Muziek!

Jazz Duo Gitaar & Saxofoon

Ondanks dat de theaters en concertzalen helaas nog maar voor driekwart gevuld mogen worden, kunnen we als liefhebber van jazzmuziek inmiddels toch wel een bescheiden sprongetje in de lucht maken. Want ja we mogen en kunnen weer live jazz optredens bezoeken. En dat is na lange tijd eindelijk weer eens echt genieten!

‘Eerste’ Jazzconcert na 1,5 jaar

En dat genieten, hebben we absoluut met volle teugen gedaan. Na een lange muzikale stilte van 1,5 jaar, hebben wij twee weken geleden weer als vanouds tickets gekocht voor een mooi jazz concert in LantarenVenster. Een van onze favoriete theaters in het altijd indrukwekkende centrum van Rotterdam. We hebben een zwak voor jazzgitaar dus het ‘eerste’ jazzconcert dat wij kozen was het mooie intieme jazz duo optreden met misschien wel Nederland’s beste jazzgitarist Jesse van Ruller en jazz saxofonist Maarten Hogenhuis.

Jazz Duo Met Jazz Gitarist & Saxofonist

Ga je naar een jazz optreden van jazzgitarist Jesse van Ruller – dan weet je dat je jazz van de bovenste plank kunt verwachten. De winnaar van de prestigieuze Thelonious Monk award is een absolute virtuoos op de jazzgitaar en heeft verder geen show of veel poespas nodig om zijn luisteraars te boeien. Zijn duo ‘partner’ Maarten Hogenhuis op saxofoon was de perfecte aanvulling en behoeft in de Nederlandse jazzwereld allang geen introductie meer. Het duo speelde een geweldige mix van (nieuw) eigen werk en mooie arrangementen van bekende jazz standards. De coronatijd bleek ook nog iets ‘positiefs’ gebracht te hebben want het immer creatieve jazz duo bleek in de afgelopen periode een mooie nieuwe plaat opgenomen te hebben met de toepasselijke naam ‘Spirits High’.

Wij genieten graag nog even verder met een kleine opname die we gemaakt hebben tijdens het jazzoptreden. Het jazz duo speelt hier de bekende en prachtige jazz standard ‘Con Alma’. Check it out!

De tekst gaat verder onder de video

Eindelijk Ook Je Eigen Jazz Duo Kunnen Boeken?

Kun jij ook niet meer wachten? En wil je nu toch eindelijk ook je eigen jazz duo boeken voor op jouw event? We helpen je hier graag bij. Een jazz duo is de ideale jazzband voor vele gelegenheden – het is flexibel inzetbaar, vele instrumenten combi’s zijn mogelijk, neemt weinig ruimte in en is ook nog eens zeer scherp geprijsd. Denk je dat een jazz duo wel iets is voor op jouw bruiloft of feest of heb je gewoon nog wat vragen hierover? Neem dan gerust contact of vraag meteen een vrijblijvende prijsopgave aan.

Recommended Posts