Onze 5 Favoriete Online Jazz Concerten in Corona Tijd (+UPDATE)

Jazz en Wereldmuziek Bands | Fresh Jazz Agency

Hoera! De samenleving gaat weer open. Eindelijk! Nog steeds gefraseerd maar er is licht aan het einde van de tunnel! En daar zijn we ontzettend blij mee want dat betekent dat we binnenkort weer gewoon lekker kunnen gaan genieten van live jazzmuziek. Echter zijn we in coronatijd natuurlijk niet helemaal verstookt gebleven van mooie jazzmuziek. Gelukkig hebben de grootste muziekzalen en organisaties heel veel energie gestoken in het organiseren van te gekke online live jazz concerten. Veelal te volgen via een livestream én met het crème de la crème van de Nederlandse en internationale jazz scene. Altijd fijn en door ons zeer gewaardeerd!

Live Jazz Op De Vrijdagavond

Wij hebben ons ondanks alles dus niet echt verveeld. En zien of horen we elders goede jazzmuziek dan delen we dat maar al te graag met je. In de afgelopen periode waren er zoals gezegd verscheidene interessante online jazz- en wereldmuziekconcerten te volgen. Prestigieuze concertzalen als o.a. de De Doelen in Rotterdam, Het Bimhuis in Amsterdam en zelfs het Metropole Orkest programmeerden geregeld op de vrijdagavond indrukwekkende gratis (!) live concerten via livestreams op Youtube. Dank hier voor! Onze herinneringsknop op Youtube stond dan ook permanent ingesteld om menig weekend muzikaal in te luiden. Bonus is dat je de concerten via de Youtube kanalen ook nog eens rustig kunt terugkijken – dubbel genieten dus! We hebben naar aanleiding hiervan een mooie top 5 voor je samengesteld. Want ben je jazzliefhebber, dan moet je deze concerten toch écht wel gezien hebben. Hier komen ze:

Onze 5 Favoriete Online Jazz Optredens:

1. Braziliaanse Jazz Concert met Metropole orkest

Een live concert met Braziliaanse Jazz muziek trekt natuurlijk altijd meteen onze aandacht. Helemaal als toppers als de zangeressen Maria Mendes en Lilian Veira hun medewerking verlenen. Jazz waar je van op het puntje van je stoel gaat zitten!

2. Jazz Optreden met Pianist Ramon Valle & Gitarist Reinier Baas

Zoals inmiddels van ons bekend is, hebben jazz gitaristen een speciaal plekje in ons hart. Zo ook deze virtuoos en gitarist Reinier Baas. Samen met de geweldige pianist Ramon Valle is het gewoon vuurwerk!

3. Jazz Concert Met Zangeres Izaline Calister, Ed Verhoeff en Angelo Verploegen

Zie je de namen van deze drie jazz musici, dan weet je dat je kwaliteit krijgt. Altijd een genot om deze routiniers van de Nederlands jazz aan het werk te zien.

4. Metropole Orkest in the Doelen - Turkish Night

Bij Fresh Jazz Agency zijn we ook gek op Jazz met Oosterse invloeden. Een mooi concert met als thema ‘Turkish Night’ wordt door ons dan ook zeer gewaardeerd.

5. Duo Optreden Gitarist Reinier Baas & Drummer Martijn Vink

Omdat we toch wel een beetje fan van ‘m zijn, willen we je dit fantastische duo optreden gewoon niet ontzeggen. Nog een keertje jazzgitarist Reinier Baas met een van Nederland’s beste jazz drummers Martijn Vink:

UPDATE 11-07-2021: 6. Antoine Boyer en Yeore Kim - Tangram Release Concert

We volgen al een tijdje deze jonge extreem getalenteerde jazz gitarist uit Frankrijk. Recent heeft hij een te gek nieuw album uitgebracht. Hier mag je ons ‘s nachts voor wakker maken! 

Eindelijk Jouw Eigen Live Jazzband Boeken Voor Op Jouw Event?

We hebben het volste vertrouwen dat dit op korte termijn weer mogelijk is. Onze jazzartiesten kunnen in ieder geval niet wachten tot het zover is. Nieuwsgierig wat onze jazzbands voor jouw event kunnen betekenen? Neem gerust contact op. We adviseren je graag! Of vraag meteen een vrijblijvende prijsopgave aan. Je ontvangt altijd binnen 1 werkdag een persoonlijk bericht.

Recommended Posts