Jazz Gitaristen Waar We De Laatste Tijd Obsessief Naar Luisteren!

Jazz Gitaar | Mainstream | Fresh Jazz Agency

We kunnen helaas nog steeds geen mooie live jazz concerten bezoeken. Theaters, podia en festivals zijn nog steeds gesloten en al die geweldige jazz musici zitten nog steeds verplicht thuis op de bank. Gelukkig betekent dit niet dat de jazzliefhebber verstookt hoeft te blijven van mooie jazzmuziek. Zo ook ‘bovengetekende’ niet. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Nog steeds van jazz muziek genieten

Als we er dan fysiek niet op uit kunnen gaan om van live jazzmuziek te kunnen genieten, dan gaan we maar op onderzoek uit in de digitale wereld. En daar valt ontzettend veel te ontdekken en te beluisteren. Het internet met o.a. kanalen als Youtube, Spotify, Facebook en Instagram is een onuitputtende bron van prachtige jazz. Bijna elke dag kun je er wel nieuwe muziek vinden dat het beluisteren waard is. De jazzmuzikant zit gelukkig niet stil. Nieuwe aanstormende jazz talenten die boven komen drijven en jazz legendes die we weer herontdekken. Jazz musici met een eigen geluid, geweldige techniek, onnavolgbaar improvisatievermogen, expressie en dynamiek. Hoe dan ook, ze ontroeren, inspireren en je kunt er dagenlang obsessief naar blijven luisteren.

Deze jazz artiesten moet je echt horen!

En jazz musici die dat voor elkaar krijgen, willen we je natuurlijk niet onthouden. Goede muziek blijven we maar al te graag met je delen. Sommige jazz artiesten moet je gewoon echt horen! In de afgelopen periode konden we maar geen genoeg krijgen van de volgende vier jazz musici. Alle vier zeer verschillend qua sound, stijl en achtergrond; dus moeilijk te zeggen wie nu onze absolute favoriet is. Maar we geven toe: we hebben momenteel een lichte voorkeur voor de gitarist onder de jazzmusici ;-).

De tekst gaat verder onder de video’s

1. Julian Lage

Een jonge, zeer expressieve Amerikaanse jazzgitarist waar wij uren naar kunnen luisteren:

2. Antoine Boyer

Een superjonge en getalenteerde Franse jazzgitarist uit Parijs. Speelt een prachtige combi van jazz, gypsy jazz en klassieke muziek. Wij zijn ontzettend onder de indruk.

3. Reinier Baas

Eén van Nederland’s of misschien wel Europa’s beste jazzgitaristen van dit moment. Een jazzgitarist die volgens kenners een eigen ‘muzikale taal’ heeft weten te ontwikkelen.

4. Joe Pass

Eén van die grote jazz legendes die natuurlijk geen introductie nodig heeft. Hij is en blijft toch wel een van onze favoriete jazz gitaristen ooit.

Je Eigen Super Jazz Gitarist boeken?

We hopen van harte dat dit weer snel kan! Onze eigen geweldige jazz gitaristen kunnen niet wachten om het podium weer te betreden. Door de huidige lockdown kunnen we vanzelfsprekend maar zeer gelimiteerd boekingen aannemen, in ieder geval t/m 9 februari. Heb je interesse in een jazz band met een jazz gitarist voor later in het jaar? Neem dan gerust contact op. We denken graag met je mee om de ideale jazz gitarist voor jou te vinden.

Mogen we je alvast een tip geven? Check onze topgitaristen:

Recommended Posts