Jazz Muziek | Onze 5 Favoriete Wereldmuziek Artiesten

Jazz Gitaar | Jazz muziek | Fresh Jazz Agency

Bij Fresh Jazz Agency is het niet louter alleen ‘gewone’ Jazz waar ons hart sneller van gaat kloppen. ‘Gewone Jazz’, vaak door velen aangeduid als Mainstream Jazz, Swing of zelfs Easy Listening is natuurlijk prachtig. Maar bij Fresh Jazz Agency willen we altijd graag wat meer. Daarom spreken wij vaak over Jazz én Wereldmuziek. Want Jazz omvat immers vaak zoveel meer dan alleen ‘Jazz Standards’ in swing.

Jazz & Wereldmuziek stijlen

Door de jaren heen hebben verschillende soorten Wereldmuziekstijlen, bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika, het Mediterraans gebied of uit het Oosten (Turkije, Arabische wereld) grote invloed gehad op de Jazzmuziek. En niet zonder succes want hier zijn weer de meest mooie en meest interessante jazzstromingen uit voort gekomen. In het kleurrijke Fresh Jazz Agency palet aan Jazz- en Wereldmuziek zijn deze invloeden dan ook duidelijk aanwezig en hoorbaar. Wij vinden het namelijk fantastisch om deze prachtige jazzstijlen met zoveel mogelijk muziekliefhebbers te kunnen delen. Het maakt ons concept tevens uniek in Nederland. Onze Jazz- en Wereldmuziek artiesten zijn elk gespecialiseerd in hun eigen Jazz- of Wereldmuziekstijl. En op hun beurt zijn ook zij weer geïnspireerd door hun grote helden uit hun specifieke wereldmuziekstijl.

De Beste Wereldmuziek Artiesten op een rij

De invloed van de groten der aarde is dus goed terug te horen in de muziek die onze Jazz- en Wereldmuziek artiesten spelen. Wil je graag weten naar welke Wereldmuziek artiesten en componisten zij vaak luisteren? Check dan onze top 5 Favoriete Wereldmuziek artiesten:

De tekst gaat verder onder de video’s

1. Braziliaanse Jazz: Hamilton de Holanda : Braziliaanse virtuoos en bandolinist en bekend voor zijn mix van hedendaagse jazz en choro

2. Argentijnse Tango: Astor Piazolla : Argentijnse componist en bandoneonist

3. Flamenco Jazz: Paco de Lucia: Spaanse gitarist en componist van Flamencomuziek

4. Oriental Jazz: Rabih Abou Khalil : Bekende componist en oed-speler uit Libanon

5. Paolo Conte : Italiaanse componist en zanger

Je Eigen Jazzy Wereldmuziek Artiest boeken?

Vind jij die combi van Jazz- en Wereldmuziek ook zo fantastisch? En zou je deze intrigerende muziek graag op jouw event willen horen? Dat kan! Onze Jazz- en Wereldmuziek artiesten zijn je graag van dienst. Vraag snel een vrijblijvende prijsopgave aan. En je zult optimaal genieten van jouw speciaal samengestelde Jazz- en Wereldmuziek Band. Wil je eerst nog persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Tip! Check onze eigen Wereldmuziek toppers:

Recommended Posts