De Leukste Jazz Versies Van Bekende Pop Songs

De leukste Jazz versies van bekende Pop Songs | Fresh Jazz Agency

Ondanks dat Jazz Muziek in de jaren ’30 en ’40 misschien wel als popmuziek of populaire muziek werd beschouwd, zijn de meesten van ons nu zelden echt opgegroeid met Jazz. Zelf ben ik een kind van de jaren’ 80 en ’90 dat opgroeide met geweldige pop- en rock iconen als Michael Jackson, Prince, Bon Jovi en later Nirvana. Pop- en rockmuziek is met andere woorden dus vaak de basis voor de meeste generaties muziekliefhebbers. Terwijl de Jazz met zijn vele stromingen en stijlen, voor velen van ons een muziekstijl is die je pas later ontdekt.

Jazz of Pop: het één sluit het ander niet uit

Maar zelfs als je inmiddels de Jazzmuziek in je hart hebt gesloten, blijf je natuurlijk ook regelmatig naar popmuziek luisteren. Het één sluit het ander namelijk niet uit: muziek is muziek! En ook in popmuziek worden natuurlijk met regelmaat de mooiste en ontroerendste songs geschreven. Hélemaal interessant wordt het als jazzbands of jazz artiesten een jazz versie uitbrengen van bekende pop songs. Altijd zeer gewaagd, want de vraag blijft altijd of de ‘ziel’ van het popliedje overeind blijft staan, als deze in een jazzy jasje wordt gestoken. Er zijn heel veel gelukte en minder gelukte jazzversies van pop songs te vinden. Wij hebben in ieder geval een aantal zeer stijlvolle jazz versies van bekende popliedjes gevonden. Misschien zelfs beter dan de originele versie? Wie weet! We hebben ze in ieder geval voor je op een rij gezet:

De tekst gaat verder onder de video’s

1. Smells Like Teen Spirit

2. I Want It That Way

3. Isn't She Lovely

4. Wonderwall

5. Blackbird

6. Superstition

7. Everlasting Love

Jazzband boeken die Pop Songs speelt?

Vind jij het nou ook zo supergaaf hoe die jazz artiesten die pop songs in zo’n speciaal jazzy jasje steken? En zou je dit graag op je feest, bruiloft of receptie willen horen? Neem dan contact op en we gaan dit voor je regelen!

Tip: check onze jazz artiest die Pop Jazz speelt!

Recommended Posts