Jazz Gitaar | 8 Top Jazz Gitaristen en de Nylon-Snarige Gitaar

Jazz Gitaar | Jazz muziek | Fresh Jazz Agency

We zien het regelmatig voorbij komen en we vinden het gewoon ontzettend mooi om te zien (en te horen). Gitaristen uit de pop, rock of jazzmuziek die de klassieke of Spaanse gitaar oppakken en hun muziek hierdoor een hele nieuwe dimensie geven. De klassieke of Spaanse gitaar is in tegenstelling tot de akoestische steelstring of de elektrische gitaren, besnaard met nylon snaren. Persoonlijk houden wij heel erg van deze typische nylon sound. En helemaal als deze wordt gebruikt in de Jazz en Wereldmuziek.

De Nylon-Snarige Gitaar & Jazz

De nylon-snarige gitaar in de jazz zie je in vele soorten: van klassieke akoestische modellen tot elektrisch-akoestische crossover versies met een smallere hals, cutaways, pickups en allerlei moderne snufjes. Ook de allergrootste Jazz gitaristen op deze planeet zien we met regelmaat de nylon-snarige gitaar bespelen. Vaak spelen zij op mooie handgemaakte gitaren die speciaal voor hen gemaakt zijn door de meest prestigieuze luthiers zoals Felipe Conde en Linda Manzer. Maar ook grote gitaarmerken als Yamaha en Godin maken prachtige en innovatieve nylon-snarige gitaren. Vanzelfsprekend is de nylon-snarige gitaar een vaak bespeeld instrument in latin of wereldmuziek, waaronder Braziliaanse Jazz, Argentijnse Tango en zelfs Oosterse/Arabische Jazz. Dus wie denkt dat hippe gitaristen alleen elektrisch gitaarspelen, heeft het mis! Bekijk de video’s en je begrijpt wat we bedoelen.

We hebben een aantal zeer bekende jazz gitaristen voor je op een rij gezet die het bespelen van de nylon-snarige gitaar tot in de puntjes beheersen:

De tekst gaat verder onder de video’s

1. Jazz Gitarist Pat Metheny (Manzer Guitars)

2. Jazz Gitarist Al Di Meola (Felipe Conde gitaar)

3. Jazz Gitarist Leo Amuedo (Yamaha Silent Nylon Gitaar)

4. Jazz Gitarist Sylvain Luc (Godin Multiac Gitaar)

5. Jazz Gitarist Nelson Faria (Antonio de Padua Gomide Gitaar)

6. Jazz Gitarist Lionel Loueke (Heeres Gitaar)

7. Jazz Gitaristen Jesse van Ruller & Maarten van der Grinten (Gitaar onbekend)

8. Jazz Gitarist Charlie Byrd (Takamine Gitaar)

Jazz Gitarist met Nylon-Snarige Gitaar boeken?

Ben je ook zo onder de indruk van die Jazz gitaristen die de nylon-snarige gitaar bespelen? En zou je het supergaaf vinden om zo’n jazz gitarist op je eigen event te hebben? Wij kunnen het voor je regelen! Onze eigen jazz gitaristen bespelen namelijk de nylon-snarige gitaar als de beste! Nieuwsgierig? Check dan Marijn van der Linden, Filippo Castellazzi, Maurice Rugebregt of Juliano Abramovay. Of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan:

Recommended Posts