De Leukste Online Video’s Door Bekende Jazz Artiesten Tijdens Quarantaine

De Leukste Online Video's door Bekende Jazz Artiesten tijdens Quarantaine

Bijna overal ter wereld zaten (jazz) artiesten en muzikanten in hetzelfde schuitje. Van de een op de andere dag werden alle optredens gecanceld. Opeens geen mooie optredens meer in prestigieuze theaters of op grote festivals. De quarantaine was voor iedereen een feit. Ook voor grote bekende jazz artiesten betekende dit dat zij opeens bijna 3 maanden lang gewoon thuis op de bank zaten. Een ongekende situatie. Hoe zijn zij hiermee omgegaan?

Bekende Jazz Artiesten, Social Media en Online Video’s

Het blijkt dat het bloed stroomt waar het niet gaan kan. En Jazz artiesten zullen altijd muziek blijven maken en een creatieve manier vinden om hun muziek de wereld in te brengen. En daar laten ze hun fans en volgers graag van meegenieten via hun social mediakanalen. In de afgelopen periode was het dan ook een explosie van de meest creatieve online video’s. Bekende jazz musici die soms dagelijks hun viewers een hart onder de riem wilden steken met hun mooie jazzmuziek. Soms gewoon knus vanuit hun eigen woonkamer; andere keren super professioneel georganiseerd vanaf een podium (met een lege zaal) vanuit een van de meest prestigieuze concertzalen. We hebben heel veel muziek voorbij zien komen.

Jazz Online Video’s en Kritische Noot

Ondanks alle goede bedoelingen, willen we ook een kritische noot plaatsen. Een punt dat de laatste periode al vaker is aangekaart vanuit de cultuursector: namelijk te veel gratis coronaoptredens door musici (o.a. via online livestreams). Optredens waarvoor jazz artiesten voor het coronatijdperk gewoon betaald werden. Dit is zeker iets om over na te denken …. Echter zijn wij ook positief ingesteld en zijn wij van mening dat er een groot grijs gebied is tussen complete gratis online concerten of helemaal geen livestream jazz video’s.

Desalniettemin blijven de online video’s en livestreams een genot om naar te kijken en te luisteren. Daarom hebben we de leukste en opvallendste ‘quarantaine video’s’ door bekende jazz artiesten voor je op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde:

De tekst gaat verder onder de foto’s (links)/video’s

1. Jazz Gitarist Kurt Rosenwinkel

2. Jazz Zangeres Norah Jones

3. Jazz Pianist Chick Corea

4. Jazz Zanger Jamie Cullum

5. Jazz Gitarist Leonardo Amuedo

6. Jazz Saxofonist Benjamin Herman

7. Jazz Zangeres Maria Mendes

8. Jazz Gitarist Al Di Meola

Je Eigen Jazz Artiest Boeken?

Ben je ook geïnspireerd geraakt door deze te gekke jazz artiesten? En wil jij de versoepelingen van de corona maatregelen vieren met een kleinschalig feestje en goede live jazzmuziek? Check dan onze eigen top jazz artiesten en vraag een vrijblijvende prijsopgave aan!

Recommended Posts