Het Jazz Duo: de Ideale Jazz Band in de Anderhalvemetersamenleving? – Deel 1

Jazz Duo Zang & Gitaar

Het houdt de gemoederen flink bezig. Velen hebben er een hard hoofd in, anderen zien mogelijkheden en laten hun creatieve geest er flink op losgaan. Hoe je het ook went of keert, iedereen zal er mee te maken krijgen. De anderhalvemetersamenleving zal straks de nieuwe standaard zijn. En hoe kunnen wij daar in de jazzmuziek sector het beste mee omgaan? Een interessante vraag en wij hebben er natuurlijk al over nagedacht.

Jazz Duo en Kleinschaligheid

Zoals eerder al aangegeven, geloven wij van harte dat onze jazzbands zich goed kunnen aanpassen aan het nieuwe tijdperk van de anderhalvemetersamenleving. Voorlopig geen grote jazz formaties of bigbands (helaas), kleinschaligheid is de ‘key’! Naast eventuele soloartiesten, denken wij dat het Jazz Duo hét perfecte antwoord is op deze nieuwe nabije toekomst. En wij geven je zes redenen waarom:

  1. Een Jazz Duo kan gegarandeerd goed op 1,5 meter van elkaar en van de cliënt spelen.
  2. Een Jazz Duo heeft maar weinig ruimte nodig en is dus zeer praktisch inzetbaar op kleinschalige events.
  3. Een Jazz Duo heeft het voordeel dat het (ondanks de kleine bezetting) toch als een ‘complete’ jazz band klinkt.
  4. Jazz Duo’s zijn er in vele soorten en combinaties.
  5. Een Jazz Duo is mobiel en kan zich makkelijk en snel verplaatsen.
  6. Een Jazz Duo is zeer betaalbaar.
  7. En ‘last but not least’: een Jazz Duo is hoe dan ook ‘chique’ en elegant.

Iconische Jazz Duo’s

Het Jazz Duo op zich is natuurlijk geen nieuw fenomeen. In de jazz zijn al vele iconische Jazz Duo’s voorbijgekomen. Wij laten ons dan ook graag inspireren door de grote jazzhelden van weleer. We hebben er een paar voor je op een rij gezet:

De tekst gaat verder onder de video’s

Jazz Duo Charlie Haden & Pat Metheny

Jazz Duo Bobby McFerrin & Esperanza Spalding

Jazz Duo Tony Bennett & Bill Evans

Jazz Duo Bireli Lagrène & Sylvain Luc

Jazz Duo Herbie Hancock & Wayne Shorter

Jazz Duo Ella Fitzgerald & Joe Pass

Wil je een Jazz Duo boeken?

Bij Fresh Jazz Agency kijken we alweer uit om onze Jazz Duo’s naar allerlei events te kunnen sturen. Wil je (na 20 mei) ook helemaal up-to-date en coronaproof je eigen Jazz Duo boeken? Check dan ‘Deel 2’ van dit artikel dat wij later deze week zullen publiceren. Of vraag alvast een vrijblijvende prijsopgave aan!

UPDATE 6 MEI 2020: Wij zijn blij aan te kunnen kondigen, naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen rondom corona, dat wij per 1 juni weer boekingen kunnen aannemen voor kleinschalige events. Bij verdere vragen of heb je hulp nodig bij het samenstellen van een jazzband, neem dan gerust contact op.

Recommended Posts