Jazz | Onze 10 Favoriete Jazz Ballads

Jazz Trio Saxofoon Contrabas Gitaar Op Receptie | Fresh Jazz Agency

Kunst en cultuur geven ons in tijden van corona een houvast. Het kan maar niet vaak genoeg gezegd worden. En dat geldt zeker ook voor liefhebbers van mooie Jazz en Wereldmuziek. Muziek kan troost en ontspanning bieden op momenten dat het allemaal even erg lastig lijkt.

Jazz Ballad en Emotie

Een goed voorbeeld waarbij emotie een grote rol speelt, is toch wel de jazz ballad. Een ballad staat in het algemeen voor een rustige en vaak melancholische song. En zoals we weten is het onderwerp meestal de liefde. Bijna iedereen heeft wel zo zijn of haar favoriete ballad. En natuurlijk hebben wij deze ook in de jazzmuziek. Ter inspiratie hebben we onze meest favoriete jazz ballads voor je op een rij gezet. Mooie jazz songs die je zullen raken. Je kunt ze allemaal terugvinden in het Real Book en het Great American Songbook, de grote ‘jazzbijbel’ die volstaat met duizenden mooie jazzstandards. Laat je meevoeren op de meest prachtige melodielijnen en de indrukwekkende uitvoeringen van deze gevoelige jazz songs. Heel veel luisterplezier!

1. Don't Know Why - Pat Metheny

2. Corcovado - Gal Costa

3. Estate - Bireli Lagrène & Sylvain Luc

4. Somewhere Over The Rainbow - Maria Mendes

5. Footprints - Wayne Shorter & Esperanza Spalding

6. Body & Soul - Tony Bennett & Amy Winehouse

7. I Fall In Love Too Easily - Miles Davis

8. Polka Dots and Moonbeams - Ella Fitzgerald

9. Alone Together - John Scofield

10. Beautiful Love - John Basile & John Abercrombie

Jazzband boeken die mooie Jazz Ballads speelt?

Wil jij ook zo’n sfeervolle jazzband boeken die deze prachtige jazz ballads speelt? Zodra de ‘corona exit’ een feit is, willen wij je graag van dienst zijn. In overleg met jou, kunnen wij een mooi repertoire met sfeervolle ballads voor je samenstellen. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of vraag alvast een vrijblijvende prijsopgave aan.

Recommended Posts