Waarom Fresh Jazz Agency géén Online en géén live Jazz optredens verzorgt tijdens Corona

Jazz en Wereldmuziek Bands | Fresh Jazz Agency

Zoals we al hebben aangegeven in eerdere artikelen, zijn het zeer lastige tijden voor iedereen. Vele sectoren worden economisch hard geraakt door de corona crisis en alle maatregelen die hiermee gepaard gaan. Dit is ook de harde realiteit voor de kunst- en cultuur, waartoe ook de Jazz Muziek sector behoort. Feit is dat bij vele jazz artiesten van de een op de andere dag bijna alle optredens en concerten werden gecanceld. Jazzmusici die 5 of 6 weken geleden nog overal speelden, zitten nu opeens zonder werk. Dit is echt heel naar om te moeten zien.

Jazz Online Video’s en Livestreams

Via de verschillende social media kanalen zien we inmiddels, dat artiesten, kunstenaars en muzikanten op allerlei creatieve manieren hun werk of muziek nog de wereld in brengen. Via online video’s en verschillende livestreams worden leuke initiatieven ondernomen om de fans toch nog enigszins te kunnen entertainen. Ook vele jazz muzikanten nemen de meest mooie en ontroerende video’s op. En dat is mooi om te zien, want dit geeft houvast en verbindt.

Fresh Jazz Agency en Corona-proof jazzbands

Fresh Jazz Agency kijkt dan ook met vertrouwen naar de toekomst waarin we zullen moeten leren omgaan met de nieuwe anderhalve meter samenleving. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat wij ‘corona-proof’ jazz bands kunnen aanbieden aan onze cliënten, zodra het officiële ‘corona exit’ een feit is.

'Blijf thuis’ en Jazz Artiesten

Echter nemen wij momenteel het advies ‘blijf thuis’ zeer serieus. ‘Ga alleen naar buiten voor de hoognodige boodschappen of voor het halen van een frisse neus in je eigen buurt.’ In lijn met deze adviezen, kiezen wij er dan ook voor om voor nu geen enkele boeking aan te nemen. Wij willen namelijk dat onze jazz artiesten én onze cliënten gezond blijven en op geen enkele wijze enige risico lopen.

Waarom geen online/livestream optredens via Zoom of Skype?

De intentie van onze jazzbands is altijd om de sfeermaker te zijn van ieder event. Of dit nu een receptie, verjaardagsfeest of bruiloft betreft, wij geloven dat onze jazzbands alleen een echte toevoeging kunnen zijn, als zij ook daadwerkelijk fysiek aanwezig zijn. Wij willen geen concessies doen aan de kwaliteit van onze optredens, dus daarom geen online optredens via een computerscherm.

Waarom geen live optredens in tuinen, op balkons of pleinen op gepaste afstand?

Zoals we al eerder benadrukten: wij willen absoluut niet dat onze jazz artiesten en cliënten op enige manier een gezondheidsrisico lopen. Ook voor een optreden op ‘gepaste afstand’ van bezoekers en cliënten, zullen jazz artiesten toch nog moeten ‘reizen’; iets dat wij gewoon afraden nu het geldende advies nog steeds ‘blijf thuis’ is. Ook leert de ervaring dat een jazzband op een openbare plek (buiten), hoe klein de bezetting ook is, toch altijd aandacht krijgt en hiermee ook mensen aantrekt. De mens is een sociaal wezen en uiteindelijk zal de gepaste afstand toch in het gedrang komen. Daarom het zekere voor het onzekere: ook géén live optredens op plekken als tuinen, balkons of pleinen.

Zodra de overheid heeft besloten om de maatregelen te versoepelen en het groene licht heeft gegeven dat het geven van live optredens weer veilig genoeg is, zullen wij onze activiteiten weer met liefde hervatten. Uiteraard met de benodigde aanpassingen. Lees hier meer over in een van onze voorgaande artikelen.

Mocht je verdere vragen hebben over een van onze mooie jazz bands? Neem gerust contact op!

Met Hartelijk Groet,

Caroline Bijl

Oprichter & Eigenaar Fresh Jazz Agency

UPDATE 6 MEI 2020: Wij zijn blij aan te kunnen kondigen, naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen rondom corona, dat wij per 1 juni weer boekingen kunnen aannemen voor kleinschalige events. Bij verdere vragen of heb je hulp nodig bij het samenstellen van een jazzband, neem dan gerust contact op.

Recommended Posts