Een Corona-proof Jazz Band boeken, hoe doe je dat straks?

Corona proof Jazz Band boeken | Fresh Jazz Agency

Op dit moment kunnen en mogen er in de gehele muziek- en entertainment sector nog steeds geen liveoptredens op locatie gegeven worden door Jazz Bands of andere artiesten. De corona crisis houdt ons helaas nog stevig in zijn greep. Desondanks beginnen we met z’n allen wel al stap voor stap na te denken over hoe een mogelijke ‘corona exit’ in de nabije toekomst eruit kan gaan zien. En wat dit o.a. betekent voor onze mooie jazz bands.

Jazz Bands en 'Social Distancing'

Eén ding is duidelijk: de ‘social distancing’ van 1,5 meter zal voorlopig niet uit ons leven verdwijnen. En zodra we het groene licht hebben gekregen van het RIVM en de overheid zullen ook Jazz Bands hierin hun weg moeten zien te vinden. En natuurlijk denken wij hier graag in mee. Want hoe kun je op een veilige en leuke manier een jazz band in zetten op een feest, receptie of op een ander soortig event onder de nieuwe omstandigheden? Inmiddels leert de ervaring dat het houden van 1,5 meter afstand het lastigst is in groter groepsverband. De mens is een sociaal wezen en het zit in ons systeem dat we op ongeveer 60 centimeter of zelfs dichter bij elkaar neigen te staan.

Jazz Bands en kleinschaligheid

Straks bij het stap voor stap weer vrijgeven van het organiseren van events hoort volgens ons dan ook ‘kleinschaligheid’: allereerst het beperken van het aantal gasten of bezoekers, zodat de 1,5 meter te allen tijden gegarandeerd kan worden in de desbetreffende ruimte. Daarnaast ontkomen we er natuurlijk ook niet aan om in een eerste fase van de ‘corona exit’ ook de Jazz Bands zelf aan te passen. Wij zullen dan ook adviseren om de maximale grootte van de jazz band bij een jazz trio te houden (afhankelijk van de beschikbare ruimte van de locatie). Uiteraard is een solo jazz artiest of een jazz duo idealiter zelfs nóg beter en praktischer.

Enkele voorbeelden van Corona-proof Jazz Bands

Wij hebben het ‘geluk’ dat onze jazz bands zeer flexibel zijn in de samenstelling. Voor bijna elke gelegenheid of situatie kunnen we wel een leuke en geschikte jazz band samenstellen. Dus ook een ‘corona proof’ jazz band is voor ons geen enkel probleem, zonder aan kwaliteit in te boeten. Een aantal leuke suggesties:

Solo Jazz Pianist | Fresh Jazz Agency
Jazz Band Gitaar + Contrabas | Fresh Jazz Agency

*UPDATE 24/4/20: Van collega’s in het buitenland (pianist Ondrej Pivec) hebben wij inmiddels vernomen dat zij momenteel verplicht met een mondkapje op spelen. Hoe bizar dit er ook uitziet voor Nederlandse begrippen. Het is in ieder geval iets om over na te denken….. 

De tekst gaat verder onder de video

Een Jazz Band boeken?

Wil jij de ‘Corona exit’ een steuntje in de rug geven en je eigen swingende Jazz Band boeken? Uiteraard voor een datum die in lijn zal zijn met het advies van het RIVM. Neem dan gerust contact op of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan voor je eigen ‘corona-proof’ Jazz Band.

Recommended Posts