3 Tips voor het boeken van de Ideale Jazz Band

3 Tips voor het boeken van de perfecte Jazz Band

Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden waarin we nu met z’n allen verkeren, kijken we bij Fresh Jazz Agency met een positieve blik naar de toekomst. We hopen dat we weer snel met elkaar van mooie live jazz optredens kunnen genieten. Was je tot voorkort van plan om zelf zo’n toffe jazz band in te huren voor jouw eigen event? Dan heb je nu genoeg tijd om eens rustig rond te kijken welke jazz band het beste bij jou past. Het kiezen van een leuke band lijkt ogenschijnlijk niet zo’n lastige klus. Maar schijn bedriegt. Vaak weet je wel of je een jazz zangeres of een jazz gitarist wil horen, maar vervolgens rijst dan de vraag: in combinatie met welke ‘soort’ jazz band? Bij Fresh Jazz Agency denken we graag met je mee en geven we je advies zodat je echt een jazzband op maat krijgt.

3 Essentiële Tips voor de perfecte Jazzband

Zoals gezegd: bij Fresh Jazz Agency gaan we verder dan zomaar ‘een’ jazzband boeken. Ons streven is, is dat je als cliënt altijd de ideale jazzband krijgt die helemaal is samengesteld op basis van jouw persoonlijke wensen. Daarom geven we je graag 3 essentiële tips mee bij het samenstellen van jouw jazzband:

1. Kies de juiste grootte van je jazzband

Eén van dé voordelen van een jazzband is, is dat deze altijd erg flexibel is in de samenstelling. Dit betekent dat er gemakkelijk gevarieerd kan worden in de grootte of bezetting van de band. Het is dus handig te weten wat de exacte situatie is op de locatie van jouw gelegenheid: hoe groot is bijvoorbeeld de beschikbare ruimte en hoeveel gasten/bezoekers zullen er aanwezig zijn? Om een simpel voorbeeld te illustreren: heb je een relatief kleine woonkamer, maar wil je toch graag een sfeervol jazzbandje uitnodigen op je verjaardagsfeest, dan is het wellicht een goed idee om een ‘klein’ en praktisch jazz duo (bijvoorbeeld met zang & gitaar) te overwegen. Heb je als bedrijf de mogelijkheid om een mooie grote zaal af te huren voor jullie bedrijfsreceptie, dan is het de moeite waard om een grotere jazzband in te huren, zoals een jazz trio of misschien zelfs een jazz kwartet.

Jazz Trio Saxofoon Contrabas Gitaar | Fresh Jazz Agency

2. Wil je jouw jazzband meer op de voor- of juist meer op de achtergrond?

Dit is niet zozeer een concrete tip, maar wel een handige vraag die je meteen in de juiste richting helpt om de jazzband met de juiste instrumenten samen te stellen. Wil je een sfeervolle band op je receptie maar tegelijkertijd ook nog een aangenaam gesprek kunnen voeren, zonder je stem te moeten verheffen? Dan adviseren wij de jazz instrumenten te kiezen waarvan we het volume het makkelijkst kunnen aanpassen. Bijvoorbeeld een elegant jazz duo met gitaar & contrabas, een jazz duo piano & contrabas of een rustige authentieke Jazz DJ behoort zelfs tot de mogelijkheden; ideaal voor sfeervolle achtergrondmuziek. Mag het volume juist flink omhoog? Dan is de weg vrij voor een swingende band vol in de spotlight met bijvoorbeeld saxofoon of drums.

Jazz DJ | Vintage Vinyl | Fresh Jazz Agency

3. Kies de juiste stijl (in het repertoire en presentatie)

Dit hangt uiteraard samen met de stijl van het event en de cliënt. Klinkt logisch, maar is desalniettemin ook een heel belangrijk punt om van tevoren goed rekening mee te houden. Wil je namelijk graag een jazzband die jouw bedrijf muzikaal begeleid op een zakelijk congres? Dan adviseren en zorgen wij voor een representatieve jazzband; correct gekleed (in pak) met een elegant repertoire dat aansluit op de uitstraling van je bedrijf. Wil je gewoon een keer een gezellige jazzband inhuren voor een niet-kenners publiek? Dan kies je bijvoorbeeld weer voor een ‘casual’ jazzband met een toegankelijk repertoire van jazz & pop.

Jazz Band Duo Gitaar en Zang | Fresh Jazz Agency

Klaar om je eigen Jazzband te gaan boeken?

We hopen dat we je met deze 3 simpele maar oh-zo-handige tips, een flink stuk in de goede richting hebben geholpen in het vinden van jouw ideale jazzband. Heb je toch nog vragen? Geen probleem. Wij begrijpen dat het boeken van een jazzband voor veel cliënten iets speciaals is. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Recommended Posts