Jazz Muziek | 6x Jazz Documentaires voor een relaxte avond op de bank

6x Jazz Documentaires voor een relaxte avond op de bank

Foto: Istockphoto.com

Zit je voorlopig thuis vast in quarantaine of ben je gewoon toe aan een ontspannen avondje thuis op de bank met een heerlijk jazzmuziekje op de achtergrond? Geen probleem, zelfs in totale isolatie heb je altijd nog toegang tot Spotify en allerlei andere onlinemogelijkheden aan jazzmuziek. Of wellicht nog beter: ben je geregeld op Netflix te vinden, dan zijn er genoeg documentaires over jazz binnen handbereik om de tijd goed door te komen. Voor de komende periode aan jazzmuziek dus geen gebrek. 

Quarantaine, Jazzmuziek en Documentaires

Hieronder hebben we een aantal leuke en interessante jazzdocumentaires voor je verzameld. Vergeet voor nu even de quarantaine, ontspan en geniet van je favoriete jazzhelden.

1. Amy (2015)

Een indrukwekkende documentaire over het leven van wijlen jazz zangeres Amy Winehouse. De docu is te bekijken op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.

2. Miles Davis: Birth of the Cool (2019)

Een prachtige documentaire over deze jazz legende en trompettist. Een uitgebreide uiteenzetting over de mens, de muzikant en de mensen om hem heen. In zijn geheel te bekijken op Netflix. Wil je alvast weten hoe wij deze docu hebben ervaren? Lees hier ons blogartikel.

3. Blue Note - A Story of Modern Jazz (1997)

Interessante documentaire over het ontstaan van ’s werelds meest bekende jazz label: Blue Note. Check hier de trailer.

4. Thelonious Monk – Straight No Chaser (1988)

Een kijkje in het leven van een andere jazz legende en pianist. Deze docu is bijna in z’n geheel (op deel 1, 5 en 10 na) te zien op Youtube. Check it out!

 

Deel 2Deel 4Deel 6Deel 7Deel 8Deel 9

5. From Samba to Bossa (BBC Documentaire)

Een geweldige documentaire van de BBC over die oh-zo-mooie Braziliaanse muziek en het ontstaan ervan. Check hier alvast de eerste 4 delen van ‘episode’ 1: deel 2deel 3deel 4

6. Chasing Trane (2016):

Intrigerende documentaire over tenor- en sopraansaxofonist John Coltrane. Collegamusici vertellen wat Coltrane zo bijzonder maakte als mens en als muzikant. Ook deze docu is te vinden op Netflix. Kom alvast in de stemming via de trailer.

Binnenkort je eigen Jazzband boeken?

Wil je in de nabije toekomst het huidige gemis aan echte live jazz optredens eens flink ‘goedmaken’? En je eigen mooie jazzband boeken voor een uitbundig feest of gezellige receptie? Check dan alvast even onze eigen jazzartiesten die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld het Amy Winehouse of Samba & Bossa Nova repertoire.

Recommended Posts