Corona kan Jazz Muziek niet stoppen! | 5x Dappere Muzikanten Filmpjes

Jazz muziek en Corona crisis | Fresh Jazz Agency

Foto: screenshot video Major7even

Ondanks de trieste aanleiding voor dit blogartikel, kunnen we er bij Fresh Jazz Agency natuurlijk niet om heen om iets te melden over de corona crisis en alle gevolgen van dien. De kunst- en cultuursector en daarmee ook de Jazz Muziek wordt helaas zwaar getroffen door de corona crisis en de vele maatregelen die hiermee samenhangen. Door het gehele land worden events, concerten en optredens gecanceld, waardoor ook vele jazzartiesten van de een op de andere dag zonder werk komen te zitten. Met alle begrip natuurlijk! Alles om dit rottige virus de kop in te drukken. Bij Fresh Jazz Agency blijven we daarom positief en gaan niet bij de pakken neerzitten.

Corona houdt (Jazz) Muzikant niet tegen

Ondanks dat velen van ons nu thuis zitten, hebben we altijd nog onze mooie jazzmuziek die we kunnen spelen en waar we naar kunnen luisteren. En dat moeten we ook zeker blijven doen, want wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat muziek in het algemeen een positief effect heeft op ons brein! En dat kunnen we zeker gebruiken in deze onzekere tijden. Neem een goed voorbeeld aan de Italiaanse (jazz) muzikanten die vanaf hun ‘quarantaine balkons’ spelen om de mensen een hart onder de riem te steken. Eens te meer het bewijs dat (jazz)muziek verbindt! Ter inspiratie hebben wij een vijftal filmpjes op een rij gezet met dappere muzikanten die zich momenteel in quarantaine bevinden:

1. Jazz saxofonist en trompettist spelen Blue Bossa

2. Muziekdocent speelt vanaf zijn balkon

3. Italiaanse muzikant zingt en speelt op zijn ukelele voor de buren

4. Italiaanse buren zingen en spelen gezamenlijk

5. DJ draait vanaf zijn balkon

6. Onze eigen jazz gitarist Maurice Rugebregt

Update! Onze eigen geweldige jazz gitarist Maurice heeft zich laten inspireren door de Italianen. Hij speelt regelmatig bij mooi weer vanaf zijn balkon. Entertainment en 1,5 meter afstand gegarandeerd! 😉 Humor is misschien wel de beste manier om door lastige en onzekere tijden te komen!

Jazzband boeken?

Zoals gezegd: we blijven positief en kijken reikhalzend uit naar (hopelijk) de nabije toekomst waarin onze jazz artiesten weer in alle vrijheid kunnen optreden en alle feesten en events weer kunnen voorzien van mooie jazzmuziek. Tot voorlopig 20 mei kunnen we je op advies van het RIVM helaas niet van dienst zijn. Wil je graag een jazz band boeken voor een datum na deze periode? Neem dan even contact met ons.

Recommended Posts