Jazz Artiest huren? | Jazz Saxofonist op jouw feest

Jazz Band | Jazz Trio Gitaar Contrabas Saxofoon | Fresh Jazz Agency

Foto: Shutterstock.com

Bij Fresh Jazz Agency willen we de jazzmuziek op toegankelijk wijze bij een zo breed mogelijk publiek populair maken. Wij zijn van mening dat elke echte muziekfan een jazzband moet kunnen boeken. Daarom hebben wij een uniek concept: je kiest namelijk zelf de grootte van je band én welke instrumenten je wilt horen. Eén van de meest populaire instrumentalisten binnen de jazz is de Jazz Saxofonist. Waarom juist de saxofonist zo vaak wordt geboekt? Dat zullen we je vertellen!

4 Redenen waarom de Jazz Saxofoon zo populair is

  1. De (jazz) saxofoon staat eigenlijk synoniem aan jazz. Zeg je ‘jazzmuziek’, dan zeg je in één adem ‘jazz saxofoon’. Wordt er ergens gesproken of geschreven over jazzmuziek, dan vind je er ongetwijfeld een mooie illustratie of foto van een saxofoon of saxofonist bij. Ook kun je wel stellen, dat de meest legendarische jazz saxofonisten uit de jazzgeschiedenis bij zowel jazzkenners als niet-jazzkenners wereldberoemd zijn. Wie heeft immers nog nooit gehoord van de namen Charlie Parker of John Coltrane?
  2. Met een jazz saxofonist heb je gegarandeerd een jazzband die altijd een mooie herkenbare en sterke melodielijn speelt. De jazzsong blijft hierdoor toegankelijk en ligt makkelijk in het gehoor.
  3. De jazz saxofoon heeft van zichzelf een heldere, mooie en herkenbare warme sound. Deze sound maakt de jazzband wat steviger en geeft het geheel meer ‘body’. Heel handig als je net iets meer wenst dan wat bijvoorbeeld een jazz duo met alleen gitaar & contrabas kan bieden.
  4. Én de saxofoon is en blijft natuurlijk een prachtig en indrukwekkend instrument om te zien. Een jazzband met saxofonist staat altijd als een huis!

De 6 Allerbesten op Jazz Saxofoon die ons inspireren

Maak en speel je jazzmuziek, dan luister je ongetwijfeld ook veel naar de platen van je favoriete jazz muzikanten. Dat geldt ook voor ons bij Fresh Jazz Agency. Jazzmuziek is immers een muziekstijl die leunt op een rijke traditie. Wij laten ons daarom altijd graag inspireren door de allerbesten. Zo kunnen wij de beste kwaliteit garanderen voor onze eigen jazzbands. Dus ook als het gaat om jazz saxofonisten hebben wij onze favorieten (in willekeurige volgorde):

1. Charlie Parker

Charlie Parker was een grote Amerikaanse componist en altsaxofonist. Ook wel bekend onder zijn bijnaam ‘Bird’. Parker wordt gezien als één van de uitvinders van de Bebop jazzstijl.

2. Wayne Shorter

Wayne Shorter is een Amerikaanse componist en tenor saxofonist. Later switchte hij naar de soprano saxofoon (zie video met Esperanza Spalding). Shorter speelde o.a. in het beroemde kwintet van jazztrompettist Miles Davis.

3. Benjamin Herman

Benjamin Herman is een Nederlandse altsaxofonist die ook vaak buiten de Nederlandse grenzen concerten speelt. Hij is bandleider van het bekende New Cool Collective. In 1991 werd hij als enige Europeaan geselecteerd voor de prestigieuze Thelonious Monk competitie.

4. John Coltrane

John Coltrane was een Amerikaanse saxofonist. Hij studeerde in eerste instantie klarinet en altsaxofoon, maar koos later toch voor de tenorsaxofoon. Coltrane volgde Sonny Rollins op in het kwintet van Miles Davis en nam o.a. het wereldbekende album Kind of Blue op. Coltrane speelde verder met o.a. jazz pianist Thelonious Monk. 

5. Candy Dulfer

Candy Dulfer is een Nederlandse altsaxofonist en is de dochter van de bekende saxofonist Hans Dulfer. Candy Dulfer heeft o.a. in het voorprogramma van Madonna gespeeld en speelde samen met Prince. Sinds 2014 is zij vast lid van ‘Ladies of Soul’ met o.a. Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis en Edsilia Rombley.

6. Chris Potter

Chris Potter is een Amerikaanse saxofonist, componist en multi-instrumentalist. Naast de tenorsaxofoon, bespeelt hij ook de soprano en altsax, basklarinet, fluit, gitaar en piano. Potter heeft vele albums opgenomen als bandleider en als sidemen voor o.a. Dave Holland, Pat Metheny, Jim Hall en Steely Dan.

Wil jij ook een Jazzband met Saxofoon boeken voor jouw event?

Dat kan! Want wij hebben onze eigen Charlie Parker in huis: namelijk de geweldige Søren Ballegaard. Søren komt oorspronkelijk uit Denemarken en heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Codarts in Rotterdam. Inmiddels woont en werkt hij alweer meer dan 20 jaar in Nederland. Zijn specialiteit is jouw evenement tot een muzikaal succes maken. Samen met onze jazzgitarist Jens Larsen is Søren te boeken in verschillende formaties. Nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is? Neem dan gerust contact op!

Jazz Saxofonist boeken? | Fresh Jazz Agency

Bron: Wikipedia

Recommended Posts