Onze Meest Gespeelde Bossa Nova Jazz Songs | Latin Top 8

Braziliaanse Jazz Gitarist inhuren? Fresh Jazz Agency

Bij Fresh Jazz Agency hebben we naast onze liefde voor Jazzmuziek ook een enorme passie voor Wereldmuziek. Het mooiste is natuurlijk als deze twee werelden samenkomen en elkaar naar een nog mooier niveau brengen. Eén van de wereldmuziek stijlen waar ons hart o.a. naar uitgaat zijn de Bossa Nova Jazz Songs. Swingende Zuid-Amerikaanse muziek die door de jaren heen zeer beïnvloed is door de Jazz. Uitgebreidere informatie over deze prachtige en legendarische Latin muziek, kun je vinden op onze pagina over Braziliaanse Jazz.

Bossa Nova Latin Jazz

Onze jazzbands spelen dan ook geregeld een gevarieerd repertoire dat bestaat uit Bossa Nova Latin Jazz en Latin gerelateerde muziek. Mooie elegante bossa nova en samba songs van bijvoorbeeld bekende grootheden als João en Astrud Gilberto of Antonio Carlos Jobim. Wie kent ze niet? Bij Fresh Jazz Agency wordt de ene jazzartiest net wat meer beïnvloed door de ‘traditionele’ jazz, de ander speelt juist geheel in stijl zoals de Brazilianen het zelf ook zouden spelen. Ook jazz legendes zoals Ella Fitzgerald of Joe Pass lieten zich in het verleden inspireren door deze warme energieke Latin muziek. Op hun beurt inspireren zij nog steeds de huidige generatie jazz artiesten.

Bossa Nova Latin Jazz - Top 8

Omdat wij ook geïnjecteerd zijn met het Bossa Nova Latin Jazz ‘virus’, hebben wij speciaal voor jou een top 8 samengesteld van onze meest gespeelde Latin songs. De bekende maar ook de meer verrassende Latin liedjeskeuze die door onze jazz artiesten regelmatig op de playlist worden gezet tijdens verschillende optredens. Een heerlijke lijst om op te dansen of om juist bij weg te dromen. Het is leuk om te zien en te horen, dat artiesten met verschillende muzikale achtergronden deze Latin songs hebben omarmd. Alvast heel veel luisterplezier toegewenst!

De tekst gaat verder onder de video’s

1. The Girl From Ipanema/ Garota De Ipanema

‘The Girl From Ipanema’. In het Engels of in het Portugees. Jazzkenner of geen jazzkenner. Wie kent deze song niet? Ook wijlen Amy Winehouse wist deze song op indrukwekkende wijze te vertolken.

2. No More Blues/Chega de Saudade

‘Chega de Saudade’ of in het Engels ‘No More Blues’ is een Bossa Nova Jazz standard. Geschreven door Tom Jobim en het meest bekend door de uitvoering van João Gilberto. Deze legendarische song wordt beschouwd als de eerste opgenomen bossa nova song. In deze video een prachtige uitvoering door Gal Costa, een bekende zangeres uit Brazilië.

3. Corcovado/Quiets Nights of Quiet Stars

Het is mooi om te zien dat zangers en musici met allerlei achtergronden de bossa nova latin jazz songs omarmen. Zo ook de Italiaanse tenor Andrea Bocelli die deze Braziliaanse love  song ‘Corcovado’ voor het eerst in het Portugees zingt.

4. One Note Samba/Samba de uma Nota Só

In deze bossa nova refereert de titel naar de hoofd melodielijn uit het liedje. De legendarische ‘scatt’ uitvoering door Ella Fitzgerald begeleid door gitarist Joe Pass willen we je uiteraard niet onthouden.

5. Agua De Beber

‘Agua De Beber’ is ook één van die zeer bekende bossa nova jazz standards, geschreven door Antônio Carlos Jobim. In deze video een prachtige uitvoering door de zeer getalenteerde jazz zangeres Maria Mendes. Uitzonderlijk is de begeleiding op slechts alleen de contrabas.

6. Desafinado/Slightly Out of Tune

Meer Bossa Nova en Latin kun je het niet krijgen met de uitvoering van João Gilberto en Caetano Veloso. De titel ‘Desafinado’ betekent ‘uit de toon’. Een andere bekende versie van deze song is o.a. die van de bekende Nederlandse jazz zangeres Rita Reys en pianist Pim Jacobs.

7. O Leãozinho

 Voor de meesten een song die iets minder bekend is. ‘O Leãozinho’ betekent in het Portugees ‘kleine leeuw’ en werd geschreven door Caetano Veloso. Een op het eerste oog bijna ‘schattige’ lullaby, maar heeft volgens de kenners zeer waarschijnlijk toch wel een wat diepere betekenis.

8. Otoñal

‘Otoñal’ is geen echte bossa nova, maar is natuurlijk wel hartstikke Latin. Een prachtige stuk geschreven door één van onze favoriete (jazz) gitaristen Leonardo Amuedo. Een gitarist die oorspronkelijk uit Uruguay komt en daarnaast vele jaren in Nederland heeft gewoond en gewerkt. Ook onze jazz artiesten spelen deze song met heel veel plezier.

Wil je ook een Latin Jazz artiest boeken?

Ben je ook helemaal enthousiast geworden door deze swingende Zuid-Amerikaanse klanken? En zou je graag jouw eigen Latin jazz bandje hebben spelen op jouw feest, receptie of evenement? Dat kan! Onze Latin jazz bands zijn ideaal voor zowel achtergrondmuziek als voor een swingend dansfeestje. Neem gerust eens contact met ons op om te zien wat onze Latin jazz artiesten voor jou kunnen betekenen.

Recommended Posts