Nederlandse Jazz Zangeres | 11x nationale top jazz vocalisten

Jazz band met zangeres | Fresh Jazz Agency

Foto: Jazz zangeres Jessica de Boer

Wie kent ze niet? De grote bekende jazz zangers en zangeressen uit het rijke jazz verleden. Jazz legendes als Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Chet Baker, Nat King Cole of Frank Sinatra, die naam en faam hebben verworven ver buiten de grenzen van de jazzwereld. Ook de ‘jongere’ generatie jazz zangers is goed vertegenwoordigd binnen de jazzmuziek: denk maar eens aan Bobby McFerrin, Kurt Elling, Jamie Cullum, Michael Bublé, Norah Jones, wijlen Amy Winehouse, Gregory Porter, Al Jarreau of Diana Krall. Allemaal stuk voor stuk top vocalisten en geweldige ambassadeurs van de jazzmuziek. Maar hoe zit het met ‘de Nederlandse Jazz Zangeres’?

Jazz Zangeres Nederland

Nederland spreekt een aardig woordje mee op jazz gebied. Ook als het gaat om vocale kwaliteiten. Waarbij wijlen Rita Reys, ’Europe’s First Lady of Jazz’, toch wel de grootste jazz zangeres blijft die Nederland heeft voortgebracht.

Ook de hedendaagse jazz zangers en zangeressen die verschillende jazzstijlen vertegenwoordigen zijn regelmatig door het hele land te bewonderen op allerlei podia, theaters en jazzfestivals. We hebben de 11 bekendste Nederlandse jazz zangers en zangeressen even voor je op een rijtje gezet:

De tekst gaat verder onder de video’s

1. Rita Reys (jazz)

2. Greetje Kauffeld (jazz)

4. Francien van Tuinen (jazz)

5. Laura Fygi (jazz/pop)

6. Trijntje Oosterhuis (pop/jazz)

7. Caro Emerald (jazz/pop)

8. Lilian Vieira (Choro/Jazz/Wereldmuziek)

9. Denise Jannah (jazz)

10. Wouter Hamel (jazz/pop)

11. Ruben Hein (pop/jazz)

UPDATE 10 mei 2020: deze uitzonderlijke en talentvolle zangeres mag natuurlijk eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. Oorspronkelijk uit Portugal, maar opgeleid en inmiddels al jaren woonachtig in Rotterdam:

BONUS: Maria Mendes (jazz)

Fresh Jazz Agency en Jazz zangeressen

Bij Fresh Jazz Agency hebben we een mooi internationaal gezelschap aan jazz zangeressen die elk hun eigen stijl(en) vertegenwoordigen. Ben je opzoek naar een top jazz vocalist voor de ideale muzikale omlijsting van jouw bijzondere event? Check dan onze jazz zangeressen! Of neem vrijblijvend contact met ons op.

Recommended Posts