Youtube Jazz | 3x top jazz docenten en hun online jazz lessen

Youtube Jazz | Fresh Jazz Agency

Youtube, vloggers, video’s en jazz

Youtube is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vloggers, ‘influencers’, popsterren, beroemde sporters, jazz artiesten; ze doen het inmiddels bijna allemaal. Wekelijks, dagelijks of soms meerdere keren per dag worden we via hun persoonlijke Youtube kanaal op de hoogte gehouden van al hun activiteiten, concerten, wedstrijden, trainingen, goede doelen en zelfs privéleven. Of je dit als kijker daadwerkelijk allemaal wilt volgen is natuurlijk nog maar de vraag. Toch biedt Youtube uiteraard ook mooie mogelijkheden. Zoek maar eens op de term ‘jazz zangeres’ of ‘jazz gitaar’ en je komt de meest geweldige video’s tegen van concerten, top musici of jazz legendes. Allemaal met een paar simpele handelingen geplaatst door jazzliefhebbers of door jazzmusici zelf. Met andere woorden, Youtube is de ideale manier om de geliefde jazzmuziek op eenvoudige wijze te promoten. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

Youtube en online jazz lessen

Een interessante ontwikkeling binnen de jazzmuziek en dan met name binnen de jazzeducatie is het toenemende aantal jazz musici dat graag hun kennis en vaardigheden wil doorgeven via Youtube. Ging je een aantal jaren geleden nog naar de lokale muziekschool als je jazz gitaar wilde leren spelen. Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit om goede, betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige jazz lessen te kunnen volgen, mits je in het bezit bent van een computer (of smartphone) en toegang hebt tot internet. Professionele jazz docenten van over de hele wereld bieden hun jazz lessen online aan via Youtube. Van bibberende videootjes tot de meest professionele tutorials (en alles wat daar tussenin zit) trekken soms duizenden leergierige volgers en abonnees aan. Door het grote aanbod is het soms lastig om te beoordelen welke online lessen nou echt de moeite waard zijn. Wij hebben alvast 3 top jazz docenten geselecteerd waarvan wij met 100% zekerheid kunnen zeggen, dat ze je een betere jazz muzikant maken:

Jazz gitarist en docent Jens Larsen

Jazz saxofonist en docent Søren Ballegaard

Jazz drummer en docent David Barker

Fresh Jazz Agency en Youtube

Bij Fresh Jazz Agency plaatsen we op Youtube ook regelmatig leuke impressie video’s van onze jazz artiesten. Leuke filmpjes die gemaakt zijn tijdens een van de vele optredens die onze jazz bands verzorgen. Nieuwsgierig geworden? Check dan even onze video-pagina!

Recommended Posts