Hoe Fresh Jazz Agency en haar Jazz Bands uit passie ontstond

Live Jazz Bands | Fresh Jazz Agency

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik al van jongs af aan er van droomde om boekingsagent te worden van een aantal jazz bands of jazz artiesten. Als kind wilde ik vooral turncoach worden en later na de middelbare school, zag ik mijn toekomst met name in de Franse taal- en cultuur. Hoe dan ook, ik had grootse plannen.

De eerste stap in de muziekwereld

Geen van beide is het uiteindelijk geworden. Het leven kan soms raar lopen. Na het Atheneum studeerde ik af in Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht. En het was tijdens deze studieperiode dat ik voor het eerst de muziekwereld binnenstapte. Ik was gitaarles gaan volgen op de locale muziekschool in Dordrecht. De gitaar is overigens een schitterend instrument. En ik kreeg na een tijdje op deze muziekschool mijn eerste administratieve bijbaan. Dit was het begin van een nieuw persoonlijk muzikaal tijdperk.

Een nieuwe liefde: de Jazzmuziek

Op de muziekschool leerde ik een ‘nieuw soort’ mens kennen, namelijk de muzikant. En dan met name de muzikant die in jazz bands speelde. Er ging een wereld voor mij open. Voor het eerst ging ik cd’s (van Pat Metheny, Leonardo Amuedo en Joe Pass) beluisteren waarop jazzmuziek te horen was. Een typische muziekstijl waar ik tot dusver niks of weinig van af wist. Al die mooie nootjes, licks, jazzakkoorden en harmonieën waar ik niks van begreep maar die me uitermate fascineerden. Deze jazz muziek wilde ik ook spelen! Het was pure chemie; een nieuwe liefde. Na een tijdje heel veel oefenen en studeren belandde ik op het conservatorium in Utrecht. Uiteindelijk was dat het niet helemaal voor mij, maar de drang en passie om iets te doen met jazzmuziek bleef …….

Het Jazzmuziek virus verspreiden

Waarom dan uiteindelijk niet de communicatie en de samenwerking met jazz muzikanten combineren? Et voila! Het idee voor de start van een agency was geboren! In 2010 was het dan echt zover. Fresh Jazz Agency zag het levenslicht. Met één grote missie: de passie voor jazz delen en zoveel mogelijk talentvolle jazzbands uit alle windstreken onder de aandacht brengen bij een breed publiek. In de afgelopen jaren zijn we al druk bezig geweest om het jazz ‘virus’ te verspreiden. En al vele cliënten hebben inmiddels kunnen genieten van de heerlijke jazz muziek van ‘mijn’ jazz artiesten. Met de mooie nieuwe website is er weer een volgende stap gezet. Op naar nog meer muzikaal moois en graag tot ziens bij een van onze jazz optredens!

 

Met Muzikale Groet,

Caroline Bijl

Oprichter & Eigenaar Fresh Jazz Agency

Eén van de eerste albums uit mijn Jazz CD-collectie:

Jazz cd | Amuedo Vierdag Van Merwijk | Fresh Jazz Agency